Geplaatst op: 29-07-2024

AAE breidt zijn aanwezigheid in Noord-Amerika uit door overname van Solara Automation

AAE, een toonaangevend familiebedrijf uit Helmond in de high-tech machine- en modulebouw, kondigt met trots haar uitbreiding naar de Verenigde Staten aan met de recente overname van Solara Automation.

Dit automatiseringsbedrijf is gevestigd in Morrisville, North Carolina, nabij het Research Triangle Park. Deze stap maakt deel uit van de internationaliseringsplannen van AAE en speelt in op de behoeften van haar wereldwijd opererende klanten. En AAE is ambitieus: de stap naar Noord-Amerika is pas het begin. Dit globaliseringsinitiatief ondersteunt de 'local for local'-strategie en de ambitie om 'Best for the World' te zijn, met als doel een netto positief bedrijf te worden op sociaal, economisch en ecologisch niveau. Met een bedrijfsstructuur zonder centraal hoofdkantoor, breidt AAE uit naar Noord-Amerika om in te spelen op de marktvraag en zo haar mondiale impact te vergroten. 

AAE Europe en AAE North America 

De 'local for local'-strategie van AAE houdt in dat het bedrijf lokale faciliteiten op verschillende continenten heeft om haar klanten optimaal te bedienen. Europese klanten worden geholpen door AAE Europe, terwijl Noord-Amerikaanse klanten bediend worden door AAE North America. Door dicht bij haar klanten te opereren, speelt AAE in op de groeiende vraag naar lokale leveranciers in de Amerikaanse markt.  AAE hecht veel waarde aan het begrijpen van het klant-DNA, wat essentieel is omdat het bedrijf klantspecifieke modules en machines ontwikkelt en produceert. Hoe beter AAE haar klanten en hun behoeften begrijpt, hoe beter de producten die ze kunnen leveren. Met de ‘local for local’-strategie volgt AAE dan ook haar wereldwijd opererende klanten, die graag op meerdere continenten met vertrouwde leveranciers samenwerken.  

AAE breidt zijn aanwezigheid in Noord-Amerika uit door overname van Solara Automation

Rearch Triangle Park: een logische keuze Het door AAE overgenomen Solara Automation is gevestigd nabij het innovatieve Research Triangle Park in North Carolina, vergelijkbaar met de Brainport-regio in Eindhoven e.o.. Dit gebied is een van de sterkste economische regio's in de Verenigde Staten en biedt een vruchtbare omgeving voor technologische ontwikkeling dankzij de nabijheid van drie toonaangevende technische universiteiten die samen de driehoek van het park vormen. Daarnaast zijn er veel bedrijven actief in sectoren die relevant zijn voor AAE, zoals de (bio)medische, farmaceutische en life science sectoren. Voor AAE was het daarom een logische keuze om zich hier te vestigen.

AAE kiest voor gefaseerde uitrol 

Op basis van grondig marktonderzoek heeft AAE een duidelijke focus bepaald. Het onderzoek toont aan dat de Noord-Amerikaanse markt voor Printing & Assembly Automation, een van de drie business lines waarmee AAE als OEM eigen automatiseringsoplossingen aanbiedt, veel groeipotentie heeft. Deze markt is namelijk twee keer zo groot als die in Europa en heeft een grote behoefte aan automatiseringsoplossingen. Daarom richt AAE zich eerst met deze business line op Noord-Amerika om in te spelen op deze sterke vraag. Na de introductie van Printing & Assembly Automation plant AAE op korte termijn de introductie van de andere twee business lines naar Noord-Amerika: Advanced OEM Systems, waarbij het bedrijf samenwerkt met klanten aan hun OEM-systemen, en Ultra Conditioned Precision Modules, hoogwaardige, super nauwkeurige OEM-modules die onder extreme omstandigheden moeten functioneren.  

Frank Mulders, CEO van AAE: “De stap naar de Noord-Amerika, en later ook naar Azië, zetten we geleidelijk en weloverwogen. We doen dit op ons eigen tempo en we leggen eerst een stevig fundament om de komende jaren verder op te bouwen. Deze stap gebeurt op basis van grondig onderzoek en in lijn met onze ambities. Hoewel alle locaties autonome entiteiten gaan zijn, vormen ze samen een geheel, met uitwisseling van ‘best practices’ onderling. Synergiën moeten worden bereikt door het delen van systemen, procedures en processen. Onze kenmerkende AAE-cultuur, gericht op ambitie, daadkracht, mensgerichtheid en samenwerking blijft de kern van alles wat we doen en zal zich aanpassen aan de regio waarin het bedrijf actief is. Soortgelijke cultuurwaarden zijn essentieel en de enige weg naar langetermijnsucces. Dat vonden we, naast hun automatiseringsspecialiteit, in Solara. De koers is uitgezet en we zijn vastberaden! Gas erop, noemen we dat bij AAE!”  

Vind jouw volgende baan

Proces Operator - Tilburg - ART Group

ART Group
Tilburg Fulltime MBO

Wil jij deel uitmaken van een gemotiveerd team bestaande uit technische collega’s die iedere dag...

Lees meer

Project Support - Goes - Alewijnse

Alewijnse
Goes Fulltime MBO

Kom ons team versterken, waar we samen werken aan de mooiste projecten in luxe superjachten. In...

Lees meer

Field Engineer NavCom - Maritiem (Tijssen) - Nijmegen - Alewijnse

Alewijnse
Nijmegen Fulltime HBO

Met jouw expertise en/of interesse in NavCom, stap je aan boord bij een van de luxe superjachten...

Lees meer

Senior Field Engineer AVIT - Maritiem (Tijssen) - Nijmegen - Alewijnse

Alewijnse
Nijmegen Fulltime HBO

Werk mee aan en op luxe superjachten de nieuwste AV&IT systemen te realiseren. Samen met de...

Lees meer

Electricien - Industrie: Elektrisch & Mechanisch - Nijmegen - Alewijnse

Alewijnse
Nijmegen Fulltime MBO

Jij bent de professional die kennis heeft van zowel de elektrische als de mechanische kant! Je...

Lees meer

Projectleider Watermistinstallaties - Nijmegen - FireX

FireX
Nijmegen Fulltime HBO

In de functie van Projectleider Watermistinstallaties ligt de focus van je werk op...

Lees meer

Ook jouw vacatures op ons platform?

Uw organisatie ook zichtbaar krijgen onder de doelgroep?