Geplaatst op: 10-09-2024

Unica neemt specialist in meet- en regeltechniek DQS over

Unica, een toonaangevend technisch dienstverlener in Nederland, heeft het Amsterdamse bedrijf DQS, specialist in meet- en regeltechniek, overgenomen. DQS wordt geïntegreerd in Hermans Elektra B.V., dat sinds oktober 2023 onderdeel is van Unica. Deze overname stelt beide bedrijven in staat hun positie in de markt te versterken, met name in de regio Groot-Amsterdam.
Unica neemt specialist in meet- en regeltechniek DQS over

“DQS past qua dienstverlening en cultuur heel goed bij Unica,” zegt John Quist, CEO van Unica. “De combinatie met Hermans biedt kansen, doordat we vanuit een bredere basis klanten in de regio kunnen bedienen in meet- en regeltechniek.” Quist benadrukt dat de overname aansluit bij de groeiambities van Unica en bijdraagt aan een sterke marktpositie in de snel veranderende technologische sector.

De eigenaar van DQS, Frans van Sikkelerus, ziet de samenwerking als een kans om zijn bedrijf klaar te maken voor de toekomst. “De ontwikkelingen in de sector volgen elkaar snel op, en de relevantie van meet- en regeltechniek in tal van toepassingen wordt groter. Met de aansluiting bij Hermans Elektra kunnen wij ons bedrijf versterken voor de lange termijn,” aldus Van Sikkelerus.

Met deze strategische zet hoopt Unica de groei in de markt voor meet- en regeltechniek verder te stimuleren en innovatie te bevorderen. DQS, opgericht in Amsterdam, is een bekende speler in de sector en heeft een sterke reputatie opgebouwd met hoogwaardige technische oplossingen. Door de krachtenbundeling kunnen zowel DQS als Hermans Elektra hun klanten een uitgebreid pakket aan diensten aanbieden en inspelen op de groeiende vraag naar gespecialiseerde technische oplossingen in de regio.

Over Unica

Unica is één van de grootste technisch dienstverleners in Nederland en biedt een breed scala aan diensten op het gebied van installatietechniek, energie, ICT, en veiligheid. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren diverse strategische overnames gedaan om zijn positie in de markt verder te versterken.

Over DQS

DQS is een specialist in meet- en regeltechniek en heeft een sterke focus op innovatie en klantgerichte oplossingen. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis in het leveren van hoogwaardige diensten aan diverse klanten in de regio Groot-Amsterdam.

Over Hermans Elektra

Hermans Elektra is een elektrotechnisch bedrijf uit Almere, dat sinds oktober 2023 onderdeel is van Unica. Het bedrijf levert een breed scala aan elektrotechnische diensten en werkt nauw samen met opdrachtgevers in uiteenlopende sectoren.

Met de overname van DQS zet Unica wederom een stap in het verder uitbouwen van haar dienstverlening en het versterken van haar marktpositie in Nederland.

Vind jouw volgende baan

Proces Operator - Tilburg - ART Group

ART Group
Tilburg Fulltime MBO

Wil jij deel uitmaken van een gemotiveerd team bestaande uit technische collega’s die iedere dag...

Lees meer

Project Support - Goes - Alewijnse

Alewijnse
Goes Fulltime MBO

Kom ons team versterken, waar we samen werken aan de mooiste projecten in luxe superjachten. In...

Lees meer

Field Engineer NavCom - Maritiem (Tijssen) - Nijmegen - Alewijnse

Alewijnse
Nijmegen Fulltime HBO

Met jouw expertise en/of interesse in NavCom, stap je aan boord bij een van de luxe superjachten...

Lees meer

Senior Field Engineer AVIT - Maritiem (Tijssen) - Nijmegen - Alewijnse

Alewijnse
Nijmegen Fulltime HBO

Werk mee aan en op luxe superjachten de nieuwste AV&IT systemen te realiseren. Samen met de...

Lees meer

Electricien - Industrie: Elektrisch & Mechanisch - Nijmegen - Alewijnse

Alewijnse
Nijmegen Fulltime MBO

Jij bent de professional die kennis heeft van zowel de elektrische als de mechanische kant! Je...

Lees meer

Projectleider Watermistinstallaties - Nijmegen - FireX

FireX
Nijmegen Fulltime HBO

In de functie van Projectleider Watermistinstallaties ligt de focus van je werk op...

Lees meer

Ook jouw vacatures op ons platform?

Uw organisatie ook zichtbaar krijgen onder de doelgroep?